Държавния глава откри новата учебна година  във Висшето училище по

...
Държавния глава откри новата учебна година  във Висшето училище по
Коментари Харесай

Радев зарадва студенти, обсипа с похвали университета им

Държавния глава откри новата образователна година  във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи

Професионалистите, приключили новаторски специалности, ще бъдат водачите на утрешния ден. Това съобщи президентът Румен Радев пред студенти и преподаватели на тържественото разкриване на новата академична образователна година във Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи (ВУТП).

В приветствието си към студентите и преподавателите президентът Радев посочи значимите достижения на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи през неговата 140-годишна история. Държавният глава открои ролята на висшето учебно заведение, както за развиването на българското обучение, по този начин и за модернизирането на съобщителното дело като главен фактор за просветното, политическо и икономическо развиване на следосвобожденска България. „ Подготвените фрагменти в телеграфните станции и пощите са измежду пионерите в развиването на младата българска страна и имат голям принос за нейния напредък “, посочи Румен Радев.



Държавният глава уточни, че и до през днешния ден ВУТП приготвя специалисти за сфера от извънредно значение, както за работата на държавните и общинските органи, по този начин и за индустрията, земеделието и публичния живот. „ Днес от равнището на връзките и известията зависи и равнището на публичното и икономическо развиване на всяка страна. Успехът през днешния ден се мери със скоростта и размера на обменяната информация, с нейната досегаемост и защитеност “, съобщи президентът Радев.

Държавният глава поздрави управлението и преподавателите на ВУТП за сполучливото запазване на положителните обичаи на висшето учебно заведение и за сполучливото им обогатяване с най-модерните и новаторски форми на образование. Президентът посочи дейната научно-изследователска активност на висшето учебно заведение, както и съдействието му с българския бизнес и с водещи интернационалните компании за развиването на нови, перспективни специалности, жизненоважни за прехода на страната и обществото към цифровата стопанска система. „ Това е бъдещето на българското висше обучение и точно вие прокарвате този път “, обърна се президентът Радев към студентите.

Държавният глава връчи дипломите на абитуриентите от випуск 2022, приключили с отличие и отличи новоприетите студенти с най-голям бал.

След формалната гала президентът Радев организира среща с академичното управление на висшето учебно заведение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР